Ma - Vr: 07.00-17.30
Openingstijden
+31 (0) 418 511 555
Telefoon
info@b-cis.nl
E-mailadres

Containers en railterminals

Containers en railterminals

Op container- en railterminals is meestal sprake van intensieve en zeer frequente dynamische belasting. Vaak zijn de hoogfrequente en zeer hoge aslasten van reachstackers maatgevend voor de sterkte en dikte van de fundatielaag. Maar ook de puntlasten spelen een belangrijke rol in het ontwerp van de fundatie op dergelijke terreinen.

B-CIS heeft ruime ervaring in dimensionering en realisatie van sterke fundatie voor diverse terminals. Wij leveren, als enige in Nederland, deze specifieke hogedruksterkte-mengsels uit onder NL-BSB certificaat.

Laad- en loskade XL-businesspark Almelo

In Almelo is aan het Twentekanaal het XL Businesspark Twente gerealiseerd. Dit werk bestond onder andere uit de aanleg van een laad- en loskade voor bulkgoederen en containers. 

Voor deze kade heeft B-CIS op locatie circa 25.000 ton Powerbase funderingsmateriaal vervaardigd en geleverd aan hoofdaannemer NTP Infra. Afwisselend zijn Powerbase 5 en 10 geleverd, welke vervolgens zijn afgewerkt met betonstraatstenen.

Funderingstechnieken
Funderingstechnieken
funderingstechnieken

Haringhaven IJmuiden

In opdracht van de NV Zeehaven IJmuiden is in 2011 in de Haringhaven een nieuwe kade gerealiseerd. Deze kade wordt vooral gebruikt voor de op- en overslag van diepvriescontainers met vis.

Voor dit project heeft B-CIS op locatie circa 12.000 ton Powerbase 10 funderingsmateriaal geleverd en verwerkt voor hoofdaannemer De Klerk Werkendam. Om de kade en de terreinverharding bestand te maken tegen de intensieve en hoge belastingen van de reachstackers, is een 55 cm funderingslaag met een druksterkte gerealiseerd van 10 N/mm², welke vervolgens is afgewerkt met 12 cm dikke betonstraatstenen.
Funderingstechnieken
Funderingstechnieken
funderingstechnieken

Railterminal Chemelot

Om te komen tot een betere spoorontsluiting van één van de grootste chemische clusters van Nederland, is de Railterminal Chemelot aangelegd.

Voor het project heeft B-CIS in de periode maart/april 2013 ruim 50.000 ton Powerbase 5 funderingsmateriaal op locatie vervaardigd en geleverd met een karakteristieke druksterkte van 6 N/mm².

Hoofdaannemer BAM Wegen heeft het geleverde mengsel zelf verwerkt en deels afgewerkt met betonstraatstenen en deels met asfalt.

Funderingstechnieken
Funderingstechnieken
funderingstechnieken
bcis-footer.png
Uw basis voor een duurzame
verharding
Valeton 2
Postbus 2081
5301 LW Zaltbommel
Tel: +31 (0)418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl
© Copyright 2024 B-CIS. All Rights Reserved.