Ma - Vr: 07.00-17.30
Openingstijden
+31 (0) 418 511 555
Telefoon
info@b-cis.nl
E-mailadres

Asfaltverharding

Asfaltverharding

De asfaltverharding is de laag op een weg waar verkeer direct overheen rijdt. De asfaltverharding maakt wegen weer of beter begaanbaar. Als deze goed is gelegd kan het voertuig waar het voor bestemd is zonder problemen over de asfaltverharding rijden. De asfaltverharding wordt over de fundering gelegd en kan uit meerdere lagen bestaan. De wegfundering is ook van belang voor de kwaliteit en de draagkracht van de asfaltverharding. En net als de wegfundering wordt de asfaltverharding zorgvuldig door B-CIS uitgekozen.

Een goede kwaliteit asfaltverharding heeft een gesloten vorm maar houdt rekening met een zekere flexibiliteit om de ongelijkmatige zettingen van de ondergrond op te vangen (dit allemaal zonder te scheuren natuurlijk). Er zijn verschillende soorten asfaltverharding, door de samenstelling (bijvoorbeeld korrelgrootteverdeling) aan te passen krijg je verschillende soorten die op verschillende wijze toegepast kunnen worden. B-CIS bekijkt graag met u welke mogelijkheid het beste voor u is.

Er zijn verschillende onderwerpen die besproken moeten worden en eigenschappen die bepaald moeten worden voordat een asfaltverharding aangelegd kan worden. De belastbaarheid van de asfaltverharding moet bepaald worden. Hieronder vallen begrippen als verkeersbelasting, de nodige treksterkte en elasticiteit. De rijcomfort is ook van belang voor de vlakheid van de asfaltverharding. Afhankelijk van de voertuigen die over de asfaltverharding moeten rijden en de verkeersveiligheid is de stroefheid ook een punt van belang. En vragen als, in hoeverre moet de asfaltverharding zichtbaar zijn in het donker? Wat zijn de wensen qua geluidseigenschappen? En natuurlijk de kosten van aanleg tegenover de kosten van het onderhoud. Dit kan afhankelijk van de duurzaamheid van gebruikte materialen en laagdiktes verschillen. Niet onbelangrijk hierbij is ook de keuze die gemaakt is voor de wegfundering, dit kan de kwaliteit en uiteindelijk de aanlegkosten en onderhoudskosten ook sterk beïnvloeden.

U wilt een asfaltverharding die de belastbaarheid aankan, rijcomfort biedt en met voldoende stroefheid, dat kunnen wij garanderen. Afhankelijk van het gebruik biedt B-CIS een oplossing op maat aan voor uw asfaltverharding. Wij kiezen graag samen met u de meest economische asfaltverharding variant.

bcis-footer.png
Uw basis voor een duurzame
verharding
Valeton 2
Postbus 2081
5301 LW Zaltbommel
Tel: +31 (0)418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl
© Copyright 2024 B-CIS. All Rights Reserved.