Ma - Vr: 07.00-17.30
Openingstijden
+31 (0) 418 511 555
Telefoon
info@b-cis.nl
E-mailadres

Zettingsvrije constructie

Zettingsvrije constructie

Met de zettingsvrije constructie biedt B-CIS een unieke en duurzame oplossing tegen blijvende verzakkingen in gebieden met een slecht draagkrachtige bodem. Afhankelijk van het gebruiksdoel ontwerpen we voor ieder project een pasklare en gegarandeerd zettingsvrije constructie. Onze oplossing is aanzienlijk goedkoper dan conventionele zettingsvrije technieken en zeker duurzamer dan zettingsarme technieken. Enkele voorbeelden van de vele toepassingmogelijkheden zijn:
  • Wegen
  • Bedrijfsterreinen
  • Sportvelden
  • Woonwijken

Toepassing en uitvoering zettingsvrije constructie

Op basis van sonderingen en het programma van eisen dimensioneert B-CIS het palenraster en plaatdikte van de vloer. In de uitvoeringsfase wordt de complete constructie nogmaals doorgerekend door een gespecialiseerd constructeur.

Allereerst wordt de werkvloer voor de heistelling aangelegd. Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt deze meestal gemaakt met een 30 cm dikke laag Powerbase 5. Vervolgens wordt het gedimensioneerde palenraster digitaal uitgezet en worden de palen aangebracht. Dit zijn in de grond gevormde betonpalen met een diameter van 180 of 300 mm, voorzien van een kopwapening. Na uitharding van de palen wordt de dekplaat aangebracht. Dit is een laag van circa 30 tot 50 cm dikte, gemaakt uit Powerbase 20. Deze aardvochtige mortel wordt met regulier wegenbouwmaterieel aangebracht. Na 2 weken uitharden kan de gekozen bovenbouw worden aangebracht.

Wilt u meer informatie of bij ons langskomen op kantoor?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
bcis-footer.png
Uw basis voor een duurzame
verharding
Valeton 2
Postbus 2081
5301 LW Zaltbommel
Tel: +31 (0)418 - 511 555
E-mail: info@b-cis.nl
© Copyright 2024 B-CIS. All Rights Reserved.